Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Chefer

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Alla lika viktiga för att kommunen ska vara en trevlig och välfungerande plats att leva, bo och verka i.

I Arvika kommun är det nära till det som är viktigt i vardagen; jobb, skola, natur, kulturutbud och fritidsaktiviteter. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Nu har du möjlighet till ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade chefskollegor och omvårdnadspersonal inom hemvården i Glava/Sulvik.

Enheten tillhör avdelning Hemvård, åtta chefskollegor ingår i avdelningen tillsammans med avdelningschef.  Som enhetschef inom hemvård stöttar du dina kollegor och arbetar aktivt för att utveckla såväl den egna enheten som verksamheten i sin helhet.

Arbetsuppgifter

Den mest grundläggandedelen i  uppdraget är att tillsammans med omvårdnadspersonalen ansvara för att brukarna får en god och kvalitativ vård och omsorg. Utöver det ingår det i uppdraget som enhetschef att du: 

 • Planerar, leder och följer upp verksamheten med fokus på kvalitet
 • Ansvarar för att verksamheten bedrivs inom budgeterade/ekonomiska ramar
 • Analyserar ekonomin fortlöpande och vid behov genomföra de anpassningar/åtgärder som krävs för att nå en ekonomi i balans
 • Medverkar och bidrar vid införandet av ICF/IBIC inom avdelningen.
 • Genom ett aktivt rehabiliteringsarbete medverkar till att hälsotalen hålls på en hög nivå och att sjuktalen därmed sjunker
 • Har ett arbetsmiljöansvar
 • Medverkar till att enheten arbetar utifrån uppsatta mål i verksamhetsplanen
 • Använder din kompetens och kreativitet för att bidra till en positiv utveckling för kommunen och genom din positiva inställning bidra till ett gott arbetsklimat inom förvaltningen
 • Har stor frihet att driva utvecklingen framåt i enheten

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från högskola – önskvärt med relevans för äldreomsorgen. Har du arbetat som ledarare ser vi det som en merit. Vi förutsätter att dina datakunskaper är av god kvalitet samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift. B-körkort krävs.

Som person är du kommunikativ och tydlig samt har god förmåga att skapa dig en helhetssyn. Du är öppen och flexibel inför både utvecklingsmöjligheter och förändringar i verksamheten. Vidare är du en trygg och lyhörd ledare som på ett positivt sätt kan tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och engagemang för att få dem mer delaktiga och engagerade i verksamheten. Utöver det är du ekonomiskt medveten och arbetar strukturerat.  Du är uthållig och prestigelös med en positiv grundattityd och du har lätt för att samarbeta.

Känner du igen dig i beskrivningen och är redo för en ny utmaning ser vi fram emot din ansökan. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2017/112
Kontakt
 • Marita Taserud, avdelningschef, 0570-828 52
Facklig företrädare
 • Duck Risberg-Brolin, Ledarna, 0570-828 84
 • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2017-11-13
Sista ansökningsdag2017-12-03

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Kontakta oss