Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning


Inom IFO finns ett stort engagemang, ett lösningsorienterat synsätt, öppenhet för att tänka nytt kombinerat med ett nära ledarskap med nio stycken chefer. Här arbetar du med kollegor som har både lång arbetserfarenhet och de som har arbetat kortare tid.

Vi söker nu två personer till Enheten för ekonomiskt bistånd en person till vår Integrationsenhet samt en person till Barn- och familjenheten.

På Enheten för ekonomiskt bistånd kommer du arbeta tillsammans med nio socialsekreterare, en förmedlingsmedelshandläggare och två budget- och skuldrådgivare.

Integrationsenheten består av två socialsekreterare, en samordnare, en föreståndare för HVB-verksamhet för ensamkommande barn, samt ett Integrationscentrum som hjälper till med att vägleda nyanlända.

Barn- och familjeenheten består av enhetschef, koordinator, administratör samt 14 socialsekreterare i mottagningsgrupp, utredningsgrupp samt familjehemsgrupp.

På vår arbetsplats tillämpar vi mentorskap och du kommer få en utsedd mentor i samband med anställning.

Arbetsuppgifter


Som socialsekreterare på ekonomiskt bistånd utreder du och bedömer rätten till försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd enligt gällande lagstiftning. Du utreder, beslutar och följer upp insatser enligt delegation. Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker hans eller hennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. Samarbete internt och externt, med de för klienten viktiga personer och myndigheter, är viktiga delar i vårt arbete.

Som socialsekreterare på Integrationsenheten utreder du enligt SoL, är delaktig i flyktingmottagandet och har en rådgivande roll i integrationsarbetet. Ditt arbete innebär att stötta nyanlända i deras samhällsintroduktion, för att stärka personens resurser för att leva ett självständigt liv. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt.

Som socialsekreterare på Barn- och familjeenheten arbetar du med utredningsarbete kring barn och ungdomar och samarbetar med din kollegor och över enhetsgränserna inom IFO. Du kommer arbeta nära din beslutsfattande chef och arbetet präglas av öppenhet och gemenskap. Enheten drivs av en vilja att utveckla enhetens arbete tillsammans.

Kvalifikationer


Du har en socionomexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och arbete inom socialtjänst. För tjänsten på Barn- och familjeenheten är det dessutom bra om du har jobbat med BBIC.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort B för manuell växellåda krävs.


AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast, enligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar4
Sysselsättningsgrad100%
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2017/111
Kontakt
  • Desirée Strömberg, ekonomiskt bistånd, 0570-76 40 53
  • Margareta Hedelin, Integration, 0570-814 37, 070-645 60 82
  • Lisbeth Wiklund, Barn och familj, 0570-76 40 32, 076-115 79 19
Facklig företrädare
  • Linda Myrén, Akademikerförbundet SSR, 0570-814 15
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2017-11-17
Sista ansökningsdag2017-12-10

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Kontakta oss