Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

Arvika kommuns familjerådgivare är på väg att gå i pension så därför söker vi nu dennes efterträdare. Arvika kommuns familjerådgivning är en del av Familjerättsenheten som sorterar under Individ och familjeomsorg (IFO) inom Arvika kommun. Familjerådgivningens uppgift är att terapeutiskt stödja familjer som upplever samlevnadsproblem eller konflikter i sin relation. Som familjerådgivare kommer du att arbeta självständigt med behandlingar men har samtidigt stöd från kollegor som bollplank i arbetet . Familjerådgivningen är belägen vägg i vägg med IFOs Vuxenheten vilket ger kollegor att fika och ha erfarenhetsutbyte med.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som familjerådgivare ingår krishantering, klargörande och bearbetande samtal, separationsarbete, föräldrasamarbete och rådgivande samtal. I tjänsten ingår också förebyggande arbete med att bland annat jobba med informationsaktiviteter i olika former.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren finner motsvarande kompletterad med genomförd eller planerad grundläggande psykoterapiutbildning som innefattar egen terapi.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av familjeterapi eller relationsbehandling. Utbildning i sexologi är också meriterande för tjänsten.

Som person är du självgående, kreativ och initiativtagande. Vidare har du god samarbetsförmåga med övriga verksamheter. Du ska vara verksamhetens specialistkunskap inom familjerådgivning.

Det är önskvärt att du är drivande, övertygande och problemlösande samt besitter analytisk förmåga.

För tjänsten krävs att du har B-körkort för manuell växellåda.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 75 % men kan eventuellt utökas till 100 % om erforderliga beslut fattas.

Tillträde till tjänsten är februari 2018.AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid/Deltid
Tillträdefebruari 2018
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad75 % (kan ev. bli 100 % om erforderliga beslut fattas)
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2017/106
Kontakt
  • Anna-Karin Norbäck, 0570-814 37
Facklig företrädare
  • Linda Myrén, Akademikerförbundet SSR, 0570-814 15
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2017-11-17
Sista ansökningsdag2017-12-10

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Kontakta oss