Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Alla lika viktiga för att kommunen ska vara en trevlig och välfungerande plats att leva, bo och verka i.

I Arvika kommun är det nära till det som är viktigt i vardagen; jobb, skola, natur, kulturutbud och fritidsaktiviteter. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

Arbetsmarknadsenheten på Arvika kommun fortsätter att jobba för att få ännu fler individer att etablera sig på arbetsmarknaden och därmed få möjlighet till egen försörjning. En kollega går vidare till ny uppdrag  och därför söker vi nu en arbetsmarknadshandläggare som ska hjälpa fler människor ut i arbetslivet.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig person för att Arvika kommun ska kunna hjälpa ännu fler individer att hitta och behålla ett arbete. Arbetsmarknadshandläggaren arbetar med att hjälpa människor att hitta varaktigt arbete eller utbildning. Du kommer uteslutande att arbeta med ungdomar i behov av stöd för att etablera sig på arbetsmarknaden.


Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot arbetsmarknad eller yrkesinriktad rehabilitering eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är van att kommunicera med människor i olika situationer och med olika bakgrund. Du har arbetslivserfarenhet inom aktuellt område, kännedom om samverkande myndigheter som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Landstinget och deras sätt att arbeta. Du har väl utvecklad samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer med dessa och andra aktörer inom yrkesområdet. Detta är en viktig del av arbetet! Vidare kan du arbeta självständigt samt är van att jobba i grupp.

Troligtvis har du har erfarenheter från att ha jobbat som arbetskonsulent, arbetsförmedlare eller inom yrkesinriktad rehabilitering och du har kunskap om arbetsmarknadsåtgärder och dess regelverk. Vi ser också att du gärna har stort kontaktnät inom det lokala näringslivet. Detta är en viktig faktor för att du ska lyckas i din roll.

Det är meriterande om du har kunskap om metoderna MI och 7 tjugo.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I tjänsten ingår en del bilåkande så B-körkort är ett måste.

välkommen med din ansökan redan idag

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2017/104
Kontakt
  • Tommy Wallin, AME-chef, 0570-817 38, 070-274 56 64
  • Johan Mossberg, 070-1903147
Facklig företrädare
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2017-11-03
Sista ansökningsdag2017-11-19

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Kontakta oss