Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Alla lika viktiga för att kommunen ska vara en trevlig och välfungerande plats att leva, bo och verka i.

I Arvika kommun är det nära till det som är viktigt i vardagen; jobb, skola, natur, kulturutbud och fritidsaktiviteter. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

Arvika kommuns Individ- och familjeomsorg består av vuxenenhet, enheten för ekonomiskt bistånd, barn- och familjeenhet, stöd- och behandlingsenhet, familjerätt, integrationsenhet, arbetsmarknadsenhet och socialpsykaitri. IFO är en väl inarbetad organisation med erfaren personal, erfarna ledare och  kännetecknas av vardagsnära ledarskap med en chef för vardera enhet samt en avdelningschef och en drivande utvecklingsledare. Kommunen erbjuder bla  friskvårdspeng, förmånligt flexavtal samt olika aktiviteter inom ramen för vår motion-och idrottsförening ASKIM. Socialtjänsten ligger centralt i Arvika med närhet och utsikt över stadspark och Glafsfjorden.

Den vi nu söker kommer ingå i vuxenenhetens team som består av fem socialsekreterare, två behandlingsassistenter samt två beroendeterapeuter samt en enhetschef. En av våra kära medarbetare går nu vidare till annat arbete, vi söker därför ytterligare en socialsekreterare till vår arbetsgrupp.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare utreder du och bedömer rätt till stöd enligt gällande lagstiftning. Du utreder, bedömer och följer upp insatser enligt delegation. Du kommer att utreda främst med inriktning socialpsykiatri och missbruk/beroendeproblematik men även gentemot bostadsfrågor och våld i nära relation. Ditt fokus är att fatta beslut samt upprätta genomförandeplaner och följa upp ärenden. Du kommer att ha möjligheter att påverka och utforma riktlinjer för arbetet tillsammans med enhetschef och utvecklingsledare.

Tillsammans med klienterna försöker vi hitta lösningar som stärker hans eller hennes resurser och möjligheter till att leva ett självständigt liv. Samarbete internt och externt, med de för klienterna viktiga personer och myndigheter, är viktiga delar av vårt arbete.

KvalifikationerDu har Socionomexamen och är förtrogen med gällande lagstiftning. Vidare har du erfarenhet av myndighetsutövning och arbete inom socialtjänsten, du bör ha arbetat med handläggning och utredningsarbete.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av målgruppen för socialpsykiatri samt missbruk/beroende. Likaså erfarenhet av våld i nära relation och bostadsfrågor.

Du har data- och administrativ vana och du hanterar Office-paktet utan problem. Erfarenhet av Procapita och MagnaCura är en klar fördel.

Vi söker medarbetare som är glada och positiva, strukturerad och drivande. Arbetet har emellanåt ett högt tempo, du bör ha förmåga att planera och fullfölja arbetsuppgifter. God samarbetsförmåga krävs då det är grunden för samverkan med externa parter samt grunden för ett fortsatt gott klimat i arbetsgruppen såväl som för våra klienter.

Vi tror att du är nyfiken och kreativ i ditt arbetet och att du har förmåga att sortera och prioritera vad som behöver göras, på kort och långt sikt.

Eftersom du tycker om att arbeta med människor vet du också värdet av att förhålla dig på ett professionellt sätt till människor i kris.

Välkommen med din ansökan redan idag!

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEfter överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2017/77
Kontakt
  • Lisa Ivarsson, 0570-828 05
Facklig företrädare
  • Linda Myrén, Akademikerförbundet SSR, 0570-814 15
Publicerat2017-08-01
Sista ansökningsdag2017-08-20

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-06-20
Kontakta oss