Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Alla lika viktiga för att kommunen ska vara en trevlig och välfungerande plats att leva, bo och verka i.

I Arvika kommun är det nära till det som är viktigt i vardagen; jobb, skola, natur, kulturutbud och fritidsaktiviteter. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

Arvika är en välskött kommun med goda möjligheter till pendling både inom kommunen och från Karlstad.

Vi söker sammanlagt tre personer. Två socialsekreterare till utredningsgruppen och en socialsekreterare för utredning och uppföljning av ensamkommande barn.

IFO är i ett utvecklingsskede där vi expanderar och anpassar vårt arbetssätt och våra arbetstider för att förbereda oss på framtiden.  Det innebär att Barn och familjeenhet dit även socialsekreterarna för ensamkommande barn och unga tillhör övergått att arbeta 35 timmars vecka.  Vi arbetar på schema och har helgtjänstgöring var femte helg. Beredskap ingår i tjänsterna. I schemat ingår tid för återhämtning och lugnare perioder för administrativt arbete.  Vi är idag många som arbetar på IFO det finns ett flertal medarbetare med lång erfaren och mycket god kompetens. Som nyanställd kommer du att få en mentor och du kommer att få bekanta dig med alla enheter.  Vi arbetar efter helhetssyn där alla funktioner är lika viktiga i vårt arbete med enskilda människor och för kommunen i dess helhet.

Arbetsuppgifter

Enheten består av Enhetschef, koordinator, administratör, samt 14 socialsekreterare i mottagningsgrupp, utredningsgrupp samt familjehemsgrupp. Du kommer att  jobba tillsammans med de andra socialsekreterarna i någon av ovanstående grupper.

Kvalifikationer

Du är socionom, gärna med något års erfarenhet av arbete med utredningar kring barn och ungdom. Det är bra om du tidigare har arbetat med BBIC. Du har god förmåga att ta egna initiativ och god förmåga att samarbeta med dina kollegor på enheten och samt över enhetsgränserna. Du arbetar nära din beslutsfattande chef. Vi på enheten drivs av en vilja att utveckla vårt eget arbete och enhetens arbete tillsammans, vårt arbete präglas av öppenhet och gemenskap. B-körkort är ett krav då resor ingår i arbetsuppgifterna.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar3
Sysselsättningsgrad100 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2017/46
Kontakt
  • Lisbeth Wiklund, 0570-76 40 32, 076-115 79 19
Facklig företrädare
  • Linda Myrén, Akademikerförbundet SSR, 0570-814 15
  • Anne-Lie Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2017-04-21
Sista ansökningsdag2017-05-21

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-06-20
Kontakta oss